Marktoriëntatiereis naar Suriname van 17 november tot en met 22 november 2013

op .

Er zijn mogelijkheden om een onderneming in Suriname te starten c.q. om samen te werken met de Surinaamse bedrijven bijvoorbeeld in de agrarische sector, toerisme en de diensten- en overige sectoren.
Van 17 november tot en met 22 november 2013 organiseert FinanceSuriname een marktoriëntatiereis naar Suriname. Deze reis is bestemd voor zowel bedrijven als natuurlijke personen, die overwegen om een onderneming in Suriname te starten c.q. werkzaamheden uit te besteden en die zich ter plaatse in Suriname willen oriënteren. Op het programma zullen interessante besprekingen worden opgenomen met o.a. De Nederlandse Ambassade in Paramaribo, met een prominente Surinamer, bedrijven, banken, een verzekeraar, Universiteit van Suriname, Belastingkantoor, Kamer van Koophandel en overheidsinstanties.

Doelgroepen:

De reis is bedoeld voor zowel bedrijven als natuurlijke personen die meer willen weten over het zaken doen in Suriname. Een voordeel van een persoonlijk bezoek aan Suriname is dat de deelnemers een goed beeld van dit land zullen krijgen. Deelnemers worden immers ter plaatse geïnformeerd over de mogelijkheden. De reis is niet alleen een blikverruimende ervaring, maar biedt tegelijkertijd een solide basis voor het voltooien van het ondernemingsplan. Verder zullen de deelnemers een beeld van Suriname als potentiële afzetmarkt krijgen. Tevens zal informatie over de Caricom worden verstrekt.

Kennis en ervaringen:

De reis is een unieke gelegenheid om kennis en ervaring met Nederlandse en Surinaamse collega- ondernemers c.q. deskundigen uit te wisselen. Het wordt een inspirerend en gevarieerd programma, dat ter plekke begeleid en ondersteund wordt.
Tijdens de reis leert u van andermans ervaringen, zodat u het wiel niet zelf hoeft uit te vinden. Er zal ook voldoende gelegenheid zijn om de onderlinge contacten te verstevigen om uw netwerk te vergroten.
FinanceSuriname zorgt voor een optimale interactie en participatie, zodat de deelnemer het beste resultaat uit de reis haalt. 

Het doel is om de delegatieleden informatie te verschaffen over diverse onderwerpen, zoals: de sociaaleconomische situatie, de ondernemingsvormen en andere relevante vestigingszaken, belastingen, telecommunicatie, netwerken, bank- en verzekeringszaken en de ervaringen van bedrijven, die al in Suriname zijn gestart.

FinanceSuriname heeft in Suriname een goed netwerk en staat goed aangeschreven bij zowel de overheid als het bedrijfsleven.

Programma:

In het programma zullen de volgende onderdelen worden opgenomen:

Welkom, kennismaking en uitleg van het programma op 17 november 2013 van 19.30 tot 20.30 uur, bezoeken aan De Nederlandse Ambassade in Paramaribo, een prominente Surinamer, bedrijven, Kamer van Koophandel, banken, een verzekeraar, Universiteit van Suriname, Belastingkantoor en andere (overheids-) instanties, bezoek aan Commewijne en een afscheidslunch op vrijdag 22 november 2013 van 13.30 uur tot 14.30 uur.

De marktoriëntatiereis eindigt op deze dag om uiterlijk 14.30 uur.

Organisatie:

De organisatie is in handen van Dennis Lapar, directeur van FinanceSuriname. Hij tekent voor de programmatische invulling en zal de deelnemers ter plaatse begeleiden. De begeleiding zal per dag 5 uren duren, met uitzondering van de trip naar Commewijne. Die dag zal meer uren in beslag nemen.

De deelnamekosten voor deze reis bedragen € 350,- - (exclusief BTW) per persoon. Dit bedrag omvat de organisatiekosten, kosten voor het samenstellen van het programma, reisbegeleiding, vervoer naar de bijeenkomsten ( startlocatie is de plaats van de eerste bijeenkomst; vervoer naar de eerste bijeenkomst en terugreis naar het verblijfadres deelnemer is voor eigen rekening ; dit geldt ook voor 17 november 2013).

Attentie: dit bedrag omvat niet de kosten van het vliegticket en de hotelovernachtingen in Suriname. Deelnemers betalen deze kosten zelf en zijn ook verantwoordelijk voor een reis- en annuleringsverzekering en eventuele vaccins. Lunches en diners zijn voor eigen rekening.

Aanmelden/informatie:

De sluitingsdatum voor aanmelding is 5 november 2013. Indien u meer informatie wil over deze reis kunt u contact opnemen met FinanceSuriname.

Ook voor advies bij het boeken van het vliegticket, hotelkeuze en specifieke wensen met betrekking tot het programma:

FinanceSuriname
Dennis Lapar
Mobielnummer: 06-48718653
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.