Handelsmissie naar Suriname van 19 november tot en met 21 november 2018

op .

Van 19 november tot en met 21 november 2018 vindt de handelsmissie naar Suriname plaats. Deze handelsmissie wordt georganiseerd door Stichting FinanceSuriname, hierna te noemen FinanceSuriname. De bedrijven, die zaken willen doen met Suriname, worden uitgenodigd mee te doen met deze handelsmissie. De directeur van FinanceSuriname is Dennis Lapar. Sedert 2009 organiseert FinanceSuriname handelsmissies naar Suriname. In de afgelopen jaren heeft FinanceSuriname een deskundig en betrouwbaar netwerk in Suriname opgebouwd. FinanceSuriname heeft als doel om de werkgelegenheid in Suriname te bevorderen. FinanceSuriname is een sociale onderneming, die een bijdrage wil leveren om de Surinaamse economie impulsen te geven. De bedrijven en organisaties in Suriname ondersteunen het initiatief van FinanceSuriname en verlenen hun volle medewerking om de deelnemende bedrijven goed en juist te informeren. FinanceSuriname is deze bedrijven veel dank verschuldigd.

Het programma ziet er als volgt uit:

Op 19 november 2018 starten wij om 9.00 uur bij Suriname Business Development Center. Tijdens het driedaagse programma zullen wij met directieleden van banken en organisaties, ondernemers en deskundigen praten over het ondernemen in Suriname en de mogelijkheden voor de deelnemende bedrijven. Er worden een paar bezoeken aan bedrijven en organisaties gepland. Elke deelnemer heeft een bespreking ( één op één) met de econoom/consultant de heer Winston Ramautarsing en een bespreking ( één op éen) met de econoom/bankier de heer Jim Bousaid. De deelnemer heeft de mogelijkheid zijn/haar businessplan- uiteraard onder geheimhouding - voor te leggen aan hun gesprekspartners.  Matchmaking en een netwerkbijeenkomst van 19.00 uur tot 22.00 uur staan ook op het programma.

Organisatie:

De organisatie is in handen van de heer Dennis Lapar, directeur van FinanceSuriname. Hij zal de deelnemers ter plekke begeleiden. Het deelnamebedrag voor deze handelsmissie bedraagt € 750,-- per persoon. In dit bedrag zitten de organisatiekosten, reisbegeleiding, adviesgesprek met FinanceSuriname, lunches en vervoer naar de bijeenkomsten ( van de locatie van de eerste bijeenkomst naar de volgende bijeenkomst op de destreffende dag).

Attentie: de kosten van het vliegticket, de vervoerskosten van de luchthaven in Suriname, de overnachtingen in Suriname, de btw, de vervoerskosten naar de locatie van de eerste bespreking en terug naar het verblijfadres van de deelnemer, toeristenkaart, verzekeringen, ontbijt en diner zijn voor eigen rekening van de deelnemer.

Missievoucher van RVO:

RVO stelt een missievoucher ter beschikking van € 375,--. De deelnemer kan hiervoor in aanmerking komen, indien de deelnemer aan de voorwaarden van RVO voldoet. Bij goedkeuring van de missievoucher is het deelnamebedrag ( zie hiervoor) 50% lager. Het is zeer aantrekkelijk voor een deelnemende bedrijf om zo'n missievoucher aan te vragen. FinanceSuriname is bereid de deelnemer te helpen met het invullen van de aanvraag voor een missievoucher.

 

Handelsmissie naar Curaçao

op .

Van 6 november tot en met 8 november 2017 vindt de handelsmissie naar Curaçao plaats. Deze missie wordt georganiseerd door FinanceSuriname in samenwerking met  Curaçao in Business. Deze reis is bestemd voor bedrijven, die overwegen een onderneming in Curaçao te starten c.q. hun producten en/of diensten naar Curaçao te exporteren. Vanuit dit eiland is er een interessante markt om zaken in het Caraibische gebied en Latijns-Amerika te doen. De bedrijven in Nederland worden uitgenodigd mee te doen met deze handelsmissie.

Er zal een interessant programma samengesteld worden. Naast de overheid zullen bedrijven, organisaties,   banken, notarissen en andere deskundigen de deelnemers nader informeren. Matchmaking is onderdeel van deze marktoriëntatiereis naar Curaçao. De economische zone wordt bezocht en nader toegelicht. Bedrijven zullen een presentatie verzorgen. Gesprekken zullen ter plaatse bij een aantal bedrijven/organisaties plaatsvinden. Verder is er een netwerkbijeenkomst met bedrijven en genodigden.

Deelnamebedrag is € 1.250,-- exclusief reis- en verblijfkosten. Indien er twee personen van één bedrijf meedoen, dan betaalt de tweede persoon een bedrag van € 475,--. U kunt een missievoucher bij RVO aanvragen. De voorwaarden staan op de website rvo.nl. Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u een bericht van RVO en een missievoucher van  50% van het deelnamebedrag. De missievoucher levert u in bij FinanceSuriname. Na afloop van de handelsmissie wordt de missievoucher ingediend bij RVO. Het restantbedrag en de btw betaalt u vóór de start van de missie.   

Voor nadere informatie: Dennis Lapar 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mobielnummer:0031648718653

Handelsmissie naar Suriname van 31 oktober tot en met 3 november 2017

op .

Van 31 oktober tot en met 3 november 2017 vindt de handelsmissie naar Suriname van Stichting FinanceSuriname plaats. Deze reis is bestemd voor bedrijven, die overwegen een onderneming in Suriname te starten c.q. hun producten en/of diensten naar Suriname te exporteren.

De bedrijven worden uitgenodigd mee te doen met deze handelsmissie. Stichting FinanceSuriname zorgt ervoor, dat de deelnemende bedrijven juist en volledig worden geïnformeerd. De reis is niet alleen een blikverruimende ervaring, maar biedt tegelijkertijd een solide basis voor het voltooien van het ondernemingsplan. In het programma is matchmaking opgenomen. Er zullen interessante gesprekken plaatsvinden met Surinaamse ondernemers en invloedrijke personen in Suriname.

De reis is een unieke gelegenheid om kennis en ervaring met Surinaamse collega- ondernemers c.q. deskundigen uit te wisselen. Tijdens de reis leert u van andermans ervaringen, zodat u het wiel niet zelf hoeft uit te vinden. Stichting FinanceSuriname heeft een uitgebreid en goed netwerk in Suriname. Sedert 2009 organiseert FinanceSuriname deze handelsmissies naar Suriname. Om een goed beeld van Suriname te krijgen, zullen er gesprekken plaatsvinden met deskundigen, die in Suriname wonen en werken. De deskundigen (directeuren, eigenaren en managers van bedrijven en organisaties) zullen in gesprek treden met de deelnemers. De deelnemers komen op deze wijze in het netwerk van FinanceSuriname en krijgen de kans om met de deskundigen over het zaken doen in Suriname te praten.

Organisatie:

De organisatie is in handen van Dennis Lapar, directeur van Stichting FinanceSuriname. Hij tekent voor de programmatische invulling en zal de deelnemers ter plaatse begeleiden.  

De deelnameprijs voor deze reis bedraagt € 1.500,-- per persoon. Dit bedrag omvat de organisatiekosten, reisbegeleiding, adviesgesprek met FinanceSuriname, lunches en vervoer naar de bijeenkomsten.

Attentie: dit bedrag omvat niet de kosten van het vliegticket, de vervoerkosten van en naar de luchthaven in Suriname ,de overnachtingen in Suriname en de btw. Deelnemers betalen deze kosten zelf en zijn ook verantwoordelijk voor een reis- en annuleringsverzekering en eventuele vaccins. Ontbijt en diners zijn voor eigen rekening. De kosten van de toeristenkaart is ook voor eigen rekening.

Missievoucher aanvragen bij RVO:

U kunt een missievoucher aanvragen . U kunt ook een aanvraag indienen via rvo.nl.

In de voucheraanvraag ondertekent u een verklaring dat u aan de voorwaarden voldoet. RVO.nl verstrekt per MKB-onderneming maar één missievoucher per jaar. Een voucher is op naam gesteld en is niet overdraagbaar.

Aanmelden voor deelname:

Voor deelname meldt u zich aan bij FinanceSuriname.

U levert de ondertekende voucher in bij de organisator. Ná uw deelname aan de handelsmissie  stuurt FinanceSuriname de missievoucher naar RVO. De Nederlandse overheid betaalt Euro 750,-- . Hiermee is 50% van de deelnameprijs voldaan. Het resterende bedrag én de btw betaalt u rechtstreeks aan de organisator. De btw kunt u weer terugvragen in uw btw-aangifte. 

 Sluitingsdatum: 14 oktober 2017

Voor nadere informatie: Dennis Lapar / mobielnummer: 0031648718653

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.